The Walking Dead - Seizoen 1

Community afbeeldingen

The Walking Dead - Seizoen 1

Productiejaar: 2011

> Zie de productspecificaties

75% positief

5 reviews van de community

Review over "The Walking Dead - Seizoen 1"

gepubliceerd 24-04-2017 | Khloe
Lid Sinds : 23-11-2015
Reviews : 90
Leden die jou vertrouwen : 3
Over mij :
Uitstekend
Voordelen Geloofwaardig en mooi in beeld gebracht
Nadelen -
Uitzonderlijk
Waar voor je geld
Verhaal
Acteerprestaties
Onderwerp
Spanning

"The Walking Dead Seizoen 1"

De nieuwe horror/drama serie van AMC, ‘The Walking Dead’ kwam uit op 31 oktober 2010. De eerste aflevering werd door 5.35 miljoen mensen bekeken. De laatste aflevering die op 5 december 2010 werd uitgezonden werd door meer dan 6 miljoen mensen bekeken. Indien de meeste kijkers tussen de 18-49 jaar waren, wat wordt gezien als de belangrijkste doelgroep onder televisiekijkers, werd de serie meteen de best bekeken drama serie van dat moment. Dankzij de goede ontvangst besloot AMC een tweede seizoen te bestellen.

Productinformatie

Wat: Serie
Naam: The Walking Dead
Seizoen: 1
Afleveringen: 6
Speelduur afleveringen: 45 minuten
Genre: Horror/Drama
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzerleeftijd: Vanaf 16 jaar
EAN: 8713045231682
Releasedatum: 7 september 2011

Uitvoering: Dvd, 2 disks, speelduur 270:00 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Verkrijgbaarheid: Online Webshops
Prijs: €19.99 (Bol.com)
Cast&Crew

Andrew Lincoln (Rick Grimes)
Jon Bernthal (Shane Walsh)
Sarah Wayne Callies (Lori Grimes)
Laurie Holden (Andrea)
Jeffrey DeMunn (Dale Horvath)
Steven Yeun (Glenn Rhee)
Chandler Riggs (Carl Grimes)

Norman Reedus (Daryl Dixon)
Melissa McBride (Carol Peletier)
IronE Singleton (T-Dog)
Michael Rooker (Merle Dixon)
Adam Minarovich (Ed Peletier)
Madison Lintz (Sophia Peletier)

Netwerk: AMC
Uitgever: Entertainment One, 20th Century Fox, Home Entertainment, Entertainment One
Muziek: Bear McCreary
Gebaseerd op de stripboeken van: Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard
Producenten: Frank Darabont, Robert Kirkman, David Alpert, Charles H. Eglee en Gale Anne Hurd
Verhaallijn

Sheriff Rick Grimes ontwaakt in een verlaten ziekenhuis na een zombie-apocalypse. Wat er precies is gebeurt is hem ontgaan maar het wordt hem al snel duidelijk dat er maar weinig mensen aan het virus zijn ontkomen.

In zijn zoektocht naar zijn vrouw en zoon stuit hij op een groep overlevenden waarbij hij zich aansluit en uiteindelijk ontpopt als een leider. Met elkaar proberen ze te overleven in de ‘nieuwe wereld’ waarin alles onzeker en onvoorspelbaar is. Primaire behoeftes als onderdak en eten zijn een worsteling en de onveilige situatie zorgt voor onrust in een groep van vreemden die onder zeer bizarre omstandigheden op elkaar aangewezen zijn.

The Strips

Robert Kirkman bracht in 2003 het eerste deel van de stripboeken ‘The Walking Dead’ uit. Naar eigen zeggen heeft hij het altijd een goed idee gevonden om van de strips een serie te ontwikkelen maar had hij er nooit werk van gemaakt tot Frank Darabont hem benaderde. Darabont, een groot liefhebber van het zombie genre, was een grote fan van ‘The Walking Dead’ en was vastbesloten om een serie van de zombie apacolypse te maken. Na vier lange jaren was het concept eindelijk klaar en de rest is geschiedenis.
Eigen Mening

Wat meteen opvalt aan The Walking Dead is dat het ontzettend goed in elkaar zit. Ondanks het vrij ongeloofwaardige concept, ‘zombies nemen de wereld over’, komt het hele verhaal echt en geloofwaardig over. De acteurs zijn ontzettend goed, de karakters en dialogen zijn sterk en het is ontzettend goed in beeld gebracht.

Een serie over zombies trok mij niet, het leek me ongeloofwaardig en de serie was dan ook al aan het zesde seizoen bezig toen ik begon te kijken. Ik was na de eerste aflevering verkocht! Het is totaal niet wat ik had verwacht, The Walking Dead zit gewoon super goed in elkaar, alles klopt. De special effects zijn levensecht en de overtuigende karakters maken het hele verhaal geloofwaardig. Vanaf de eerste aflevering is er actie en spanning niet alleen door het dreigende onheil maar ook door alle verschillende mensen die opeens op elkaars lip zitten en met elkaar moeten zien te overleven in een geheel nieuwe wereld waarin alles onzeker is geworden.

Een verrassend goede serie, die ik ontzettend onderschat had!

Beoordeling van de community

Deze review is 10 keer bekeken en voor beoordeeld
100% :
> De beoordeling van deze review begrijpen.
Uitzonderlijk

Commentaar over deze review

  • Ben80 gepubliceerd 28-04-2017
    goed
  • Angel1987 gepubliceerd 25-04-2017
    Ik weiger deze serie te kijken, ondanks alle positieve reacties.
  • Maria100 gepubliceerd 25-04-2017
    Goed...
  • Heb je wat aan deze review gehad? Heb je een vraag? Meld je aan met je Ciao account en laat een bericht achter aan de auteur. Aanmelden

De meest populaire soortgelijke producten

Productinformatie : The Walking Dead - Seizoen 1

Productbeschrijving fabrikant

Productiejaar: 2011

Kenmerken

Produkttyp2: TV Series

EAN: 8713045231682

Productiejaar: 2011

Produkttyp1: DVD Video

Format: DVD

Ciao

Op Ciao vermeld sinds: 15/02/2012