Tales of the Crown - Axel Rudi Pell

Community afbeeldingen

Tales of the Crown - Axel Rudi Pell

Studio Recording - 1 cd(`s) - Label: Steamhammer - Distributeur: Plastic Head - Released: 03/11/2008 - EAN: 693723917023

> Zie de productspecificaties

80% positief

1 reviews van de community

Review over "Tales of the Crown - Axel Rudi Pell"

gepubliceerd 24-04-2016 | CRGRRR
Lid Sinds : 16-04-2016
Reviews : 4
Leden die jou vertrouwen : 0
Over mij :
Super
Voordelen Verwachte sound, goede kwaliteit zang, Riffs zijn ''makkelijk'' mee te spelen op gitaar of bas.
Nadelen Als je ARP kent weet je in veel gevallen tijdens het luisteren van een nummer al wat er gaat komen
Behulpzaam
Creativiteit
Originaliteit
Waar voor je Geld
Album en Coverdesign
Consistentie en Kwaliteit van de Nummers

"Een typische hardrock sound zonder al te veel verrassingen"

Het album ''Tales of the Crown'' van Axel Rudi Pell is een typisch hardrock album dat voort borduurt op het eerder uitgebrachte werk van hem. Dat idee heb bij bands als Status Quo en AC/DC ook. Komt er een nieuw album, dan weet je direct wat je kunt verwachten qua opbouw van de nummers en klank van de instrumenten. Over het algemeen komt het op het neer op goede riffs die de nummers openen, zang die na 10 - 15 seconden inzet, een solo in het midden en dan een degelijke maar verwachte afronding van de nummers.

Nummer 6 ''Emotional Echoes'' en nummer 10 ''Northern Lights'' zijn uitzonderingen op het album. Nummer 6 is een instrumentaal nummer dat tegen de standaard sound van ARP ingaat. Een leuke afwisseling waarvan wel gezegd kan worden dat ook dit nummer geen grote verrassingen in zich heeft. Nummer 10 ''Northern Lights'' is een soort stevige ballad / melancholisch nummer.

Ik heb zelf bij albums van o.a. Joe Satriani, Steve Vai en Michael Schenker vaak het gevoel dat er vernieuwende klanken te horen zijn en de wijze van opbouw van nummers en solo's ook telkens weer vernieuwend is. Dat gevoel heb je bij al de ARP albums beduidend minder tot niet. Dat geldt ook voor ''Tales of the Crown''. Dit betekent voor mij echter niet dat ik het goed goed album vind. Integendeel, je verwacht bij ARP klassieke en ongecompliceerde hardrock met lekkere riffs en strakke drums en die krijg je ook. Ook de zang van Johnny Gioeli is goed en past perfect bij de instrumentale sound.

Conclusie:

Een verwachte maar o zo onvervalste hardrocksound. Zowel instrumentaal als qua zang een goed album dat aan je ARP verwachtingen zal voldoen.


Beoordeling van de community

Deze review is 584 keer bekeken en voor beoordeeld
75% :
> De beoordeling van deze review begrijpen.
Behulpzaam

Commentaar over deze review

  • dereviewschrijver2 gepubliceerd 02-05-2016
    Goede eerste review! Probeer wel wat met de tip van Nema te doen maar ga zo door!
  • Angel1987 gepubliceerd 25-04-2016
    Ik ben het helemaal eens met Liah, maar het is al wel duidelijk dat je verstand hebt van je materie. Succes!
  • Nema gepubliceerd 25-04-2016
    Allereerst welkom op Ciao. Deze review is nog niet compleet, er kan veel meer informatie bij. Neem daarom voordat je een volgende review schrijft eerst even een kijkje bij reviews die met een 'Zeer Behulpzaam' of 'Uitzonderlijk' zijn beoordeeld. Zo krijg je een beter beeld van reviews schrijven, en hoe reviews op Ciao worden geschreven. Als je je review hebt veranderd, laat dan even een berichtje achter in mijn Gastenboek, dan wil ik er opnieuw naar kijken en je review op nieuw beoordelen.
  • Heb je wat aan deze review gehad? Heb je een vraag? Meld je aan met je Ciao account en laat een bericht achter aan de auteur. Aanmelden

De meest populaire soortgelijke producten

Productinformatie : Tales of the Crown - Axel Rudi Pell

Productbeschrijving fabrikant

Studio Recording - 1 cd(`s) - Label: Steamhammer - Distributeur: Plastic Head - Released: 03/11/2008 - EAN: 693723917023

Kenmerken

EAN: 693723917023

Ciao

Op Ciao vermeld sinds: 30/05/2011