Review over "Matroesjka's Seizoen 1 [DVD]"

gepubliceerd 09-03-2017 | Khloe
Lid Sinds : 23-11-2015
Reviews : 133
Leden die jou vertrouwen : 4
Over mij :
Uitstekend
Voordelen Origineel, ik ken geen serie met dit genre
Nadelen n.v.t.
Uitzonderlijk
Waar voor je geld
Verhaal
Acteerprestaties
Onderwerp
Spanning

"Matroesjka's Seizoen 1"

Matroesjka's Seizoen 1 - Drama

Matroesjka's Seizoen 1 - Drama

Matroesjka’s is een Vlaamse televisieserie over Belgische vrouwenhandelaars die in Oost-Europa meisjes rekruteren om ze te exploiteren als prostituees. Het eerste seizoen werd uitgezonden vanaff 29 oktober 2006 tot 14 januari 2007.

Productinformatie

Wat: Serie
Naam: Matroesjka’s
Seizoen: 1
Afleveringen: 10
Speelduur afleveringen: 50 minuten
Genre: Drama
Taal: Vlaams
Overige gesproken talen: Engels, Litouws, Nederlands, Russisch
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzerleeftijd: Vanaf 16 jaar
EAN: 5412012158214
Releasedatum: 29 september 2011

Uitvoering: Dvd, 4 disks, speelduur - minuten
Audio: Dolby Digital 5.1 en DTS
Beeld: 16:9
Verkrijgbaarheid: Online Webshops
Prijs: 13,99€ (Bol.com)
Cast & Crew

Peter Van Den Begin (Raymond Van Mechelen)
Axel Daeseleire (Jan Verplancke)
Luk Wyns (Eddy Stoefs)
Manou Kersting (Danny Bols)
Veerle De Jonghe (Esther Van de Walle)
Hilde Heijnen (Laura Keyser)
Peter Thyssen (Rudi Sierens)

Tom Van Dyck (Vincent Dockx)
Marc Van Eeghem (Marc Camps)
Frank Aendenboom (John Dockx)
Wim Opbrouck (Mike Simons)
Lucas Van den Eynde (Nico Maes)
Stany Crets (Clem De Donder)

Evgenia Hirivskaya (Kalinka)
Zemyna Asmontaite (Daria)
Indre Jaraite (Inesa)
Lyudmila Lipner (Deborah Pogodina)
Lika Kremer (Eva)
Ljoebov Tolkalina (Olga Yuganova)
Natalia Reva (Inga)
Svetlana Abolenkina (Luna Leonova)
Zorina Tanasova (Irina)
Vilma Raubaite (Kasandra)

Regie: Marc Punt en Guy Goossens
Scenario: Marc Punt en Guy Goossens
Muziek: Hans Mullens, David Julyan
Producent: Marc Punt en Georg Müller

Verhaallijn

De Antwerpse vrouwenhandelaars Raymond van Mechelen, Eddy Stoefs en Jan Verplancke rekruteren met de hulp van lokale talentscouts jonge Russische en Litouwse meisjes in het arme Vilnius, Litouwen. Het verhaal dat de mannen vertellen is dat zij danseressen zoeken om in hippe clubs in Belgïe te dansen. De Oost-Europese meisjes komen veelal uit arme plaatsen en hebben een uitzichtloze toekomst wat ertoe leidt dat zij in hun enthousiasme geen twee keer nadenken en er alles aan doen om te worden uitgekozen voor deze ‘dansgroep’.

Na de eerste blijdschap volgt al snel de ontnuchtering wanneer zij op Cyprus hun ‘opleiding’ krijgen in een lokale stripclub. Vanaf daar reist de groep naar Belgïe waar sommige meisjes worden doorverkocht en anderen worden ondergebracht in de nachtclub van de bende waar zij worden gedwongen als strippers en prostituees te werken.

Het is altijd een goedlopende business geweest maar de nieuwe meisjes bezorgen de bende een hoop problemen.

Matroesjka’s

De serie dankt haar naam aan de matroesjka (in Nederland vaak ook baboesjka genoemd), een holle houten pop die onderdeel is van een reeks steeds kleiner in elkaar passende poppen, afkomstig uit Rusland.

Het idee achter de naam is dat smokkelaars vroeger matroesjka’s gebruikten om illegale produkten te vervoeren, niets is wat het lijkt. De jonge meisjes in Matroesjka’s worden onder valse voorwendselen naar Belgïe gelokt.
Leuk om te weten

De serie wordt in veel Oost-Europese landen gebruikt als voorlichting om zo jonge vrouwen te waarschuwen voor vrouwenhandelaars.

===Eigen Mening==
Ik was niet meteen enthousiast toen iemand mij op deze serie wees omdat ik over het algemeen niet van Nederlandstalige series en films houd. Maar indien het onderwerp van de serie mij wel interessant leek besloot ik ‘Matroesjka’s’ toch een kans te geven.

Eerlijk gezegd moest ik erg aan het Vlaams-gesproken wennen maar dat werd makkelijker omdat het verhaal mij vanaf de eerste minuut aansprak. De serie begint heel sterk, er wordt niet omheen gepraat, je bevindt je meteen in waar het omdraait, vrouwenhandel. Een keiharde wereld waarin het alleen maar draait om macht en geld. Ik werd meteen gegerepen door het verhaal en kon niet wachten om te kijken hoe het verder zou gaan.

Naast een ijzersterke verhaallijn zijn de acteurs ook perfect gecast. Het zijn stuk voor stuk goede acteurs en brengen het verhaal geloofwaardig over. De serie geeft een kijkje in de donkere wereld van de vrouwenhandel en laat daarin beide kanten zien. Enerzijds zie je de kant van de bende anderzijds zie je de wanhopige jonge vrouwen die beseffen dat ze in een wereld terecht zijn gekomen waar ze waarschijnlijk nooit meer uit komen en waarin ze niemand kunnen vertrouwen.

Erg blij dat ik mezelf er toch toe heb gezet om deze serie te gaan kijken want het is echt een heel goede serie. Het verhaal sprak mij meteen aan, het is geloofwaardig opgezet en de acteurs zijn top.

Beoordeling van de community

Deze review is 45 keer bekeken en voor beoordeeld
100% :
> De beoordeling van deze review begrijpen.
Uitzonderlijk

Commentaar over deze review

  • meanrat gepubliceerd 13-03-2017
    Mooie review. Bedankt! Zie ook commentaar van mij bij seizoen 2.
  • DimmuBorgir gepubliceerd 11-03-2017
    Duidelijk
  • bianca101 gepubliceerd 11-03-2017
    Super!
  • Heb je wat aan deze review gehad? Heb je een vraag? Meld je aan met je Ciao account en laat een bericht achter aan de auteur. Aanmelden

De meest populaire soortgelijke producten

Productinformatie : Matroesjka's Seizoen 1 [DVD]

Productbeschrijving fabrikant

Productiejaar: 2011

Kenmerken

Produkttyp2: Drama

Productiejaar: 2011

Produkttyp1: DVD Video

Format: DVD

EAN: 5412012158214

Ciao

Op Ciao vermeld sinds: 09/03/2017