Funhouse (Parental Advisory) [PA] - P!nk

Community afbeeldingen

Funhouse (Parental Advisory) [PA] - P!nk

Studio Recording - 1 cd(`s) - Label: LaFace - Distributeur: Sony Music/Arvato Services - Released: 27/10/2008 - EAN: 886974069225

> Zie de productspecificaties

76% positief

6 reviews van de community

Review over "Funhouse (Parental Advisory) [PA] - P!nk"

gepubliceerd 26-01-2009 | Surfblokzijl
Lid Sinds : 11-04-2008
Reviews : 7
Leden die jou vertrouwen : 20
Over mij :
Super
Voordelen Veel afwisseling
Nadelen Sommige nummers zwakke zang
Zeer Behulpzaam
Creativiteit
Originaliteit
Waar voor je Geld
Album en Coverdesign
Consistentie en Kwaliteit van de Nummers

"Burn down the Funhouse?"

Gegevens

Artiest: P!nk
Album: Funhouse
Uitgiftedatum: 27/10/2008
Genre: Rock/Pop
Platenmaatschappij: LaFace Productions
(o.a.): Max Martin, Billy Mann
Distributeur: Sony Music/Arvato Services
Lengte: 47:02
EAN: 886974069225

Tracklist

1. So What - Main Version (3:35)
2. Sober - Main Version (4:11)
3. I Don't Believe You - Main Version (4:35)
4. One Foot Wrong - Main Version (3:23)
5. Please Don't Leave Me - Main Version (3:51)
6. Bad Influence - Main Version (3:35)
7. Funhouse - Main Version (3:25)
8. Crystal Ball - Main Version (3:26)
9. Mean - Main Version (4:17)
10. It's All Your Fault - Main Version (3:52)
11. Ave Mary A - Main Version (3:14)
12. Glitter In The Air - Main Version (3:47)
13. This Is How It Goes Down - Main Version (3:17)

Inleiding

'Funhouse' is het vijfde album van de zangeres P!nk. Acht jaar na de release van 'Can't take me home' (het debuutalbum) komt ze met nieuwe, eigen geschreven nummers waarvan we een aantal al gezien hebben met videoclips. Voor de fans biedt het genoeg afwisseling, maar wel met een typische P!nk - sound.

Nummers uitgelicht

1. So What - Main Version (3:35)

De eerste single die uitkwam met een videoclip was 'So What'. Hierin zingt Pink over haar scheiding met Carey Hart (ook te zien in de clip). Het is een grappig rock nummer geworden met een lekker 'na na na' meezing melodie'tje. Een nummer dat absoluut past bij de So-What-Attitude die Pink vaak laat zien.

2. Sober - Main Version (4:11)

De tweede videoclip kwam met het nummer 'Sober'. Een rustig en emotioneel nummer met een poëtische tekst. Een verwarrende videoclip, heel anders dan de eerste single, maar ook dit past bij de stijl die we gewend zijn van Pink. Eerder scoorde ze goed met nummers als 'Family Portrait' en 'Just like a Pill'.

3. I Don't Believe You - Main Version (4:35)

Een mooie ballad over liefdesverdriet? Een mooie tekst en een verrassend emotionele zang. Zo horen we pink niet vaak zingen. In dit nummer horen we dat de artieste ook een soft side heeft naast haar stoere image. Een nummer dat goed aansluit bij nummer 2. Dit maakt het prettig om te luisteren in de volgorde van de cd.

4. One Foot Wrong - Main Version (3:23)

Eén van de mindere nummers naar mijn mening. Een zwakke dramatische tekst en ook de zang klinkt op sommige momenten in het nummer niet helemaal top. Het is een rustig nummer dat niet vervelend op de achtergrond klinkt, maar meer word het niet bij mij.

5. Please Don't Leave Me - Main Version (3:51)

De 'na na na' ruilen we in voor een 'da da da' . Een nummer met weer een catchy meezing melodie'tje. Na het dramatische 'one foot wrong' verwachtte ik opnieuw een zwaar nummer, maar gelukkig is het een vrij luchtig nummer geworden, dankzij het 'da da da'. Zoals veel van de nummers op dit album gaat dit ook over haar liefdesverdriet.

6. Bad Influence - Main Version (3:35)

Eindelijk weer een beetje een rock-party-nummer. Een lekker nummer over feesten en alles wat er bij hoort. Ja, onze pink is een partygirl en misschien inderdaad een bad influence. Maar dit nummer is goed geschreven met een lekker ritme eronder. Geen dansnummer maar toch lekker om naar te luisteren.

7. Funhouse - Main Version (3:25)

Ik verwachtte dat het een lollig nummer zou worden, zoiets als 'Get the party started'. Ik had niet verwacht dat Pink ook nog pyromanisch was 'This use to be a funhouse....I'm gonna burn her down'. Was de parental-advisory sticker misschien voor dit nummer bedoeld?
Het is een lekker gek nummer met een simpele tekst voor alle sing-a-long fans. 3..2..1..fun!

8. Crystal Ball - Main Version (3:26)

Dit nummer is een mooie rustige ballad geworden met een luchtige poëtische tekst. Een creatieve melodielijn voor de zang deze keer. Ze zingt 'I'm not scared at all..for the cracks in a crystal ball' Het is moeilijk te zeggen of dit nummer gaat over het verleden of een toekomstvisie? Het heet tenslotte Crystal Ball. Dit is een nummer wat ik nog vaak zal luisteren.

9. Mean - Main Version (4:17)

Een goed geschreven tekst op een matig nummer. Een dramatische tekst over de ruzies tussen de artieste en haar ex-man. Een nummer dat misschien lekker klinkt als je zelf nog met verdriet rondloopt, maar iets te zwaar voor mij om vaak naar de luisteren. Een nummer wat ik niet eens op de achtergrond wil hebben.

10. It's All Your Fault - Main Version (3:52)

Ik vind ook dit één van de minder geslaagde nummers. We weten al dat pink haar nummers gebruikt om haar emoties te uitten en te verwerken. Dit nummer gaat duidelijk over haar ex. Na dit nummer vraag ik me af of ze Carey aleen alle schuld wil geven of hem terugwil? 'It's now or never' . We hoeven ons in ieder geval geen zorgen te maken want 'I would never pull the trigger'.

11. Ave Mary A - Main Version (3:14)

Een rock nummer met een goed geschreven tekst. Zoekt pink hulp bij Maria? Of schrijft ze over de ongelooflijk chaotische wereld om haar heen? Het is een lekker nummer geworden waarbij je een paar keer goed wil luisteren naar de snelle tekst. Uiteindelijk hoor je één boodschap: 'Be still'. Is meditatie dan misschien een oplossing voor pyromanie?

12. Glitter In The Air - Main Version (3:47)

Een rustig nummer met een dromerige tekst. Heel erg veel vragen die je jezelf ook kan afvragen, maar uiteindelijk wel een beetje een saai nummer. Dit komt meer door de muziek, een saaie piano melodie waar de tekst op gezongen wordt. Ik vind het gedeelde waarin ze zingt dat haar ex haar Sugar noemde een beetje overdreven dramatisch.

13. This Is How It Goes Down - Main Version (3:17)

In het laatste nummer horen we een succesvolle samenwerking met Travis McCoy. Dit nummer rockt, we horen hier een Pink die boos is over het vreemgaan van haar partner. Een goede afsluiter van het album omdat het na een aantal saaie nummers toch afsluit met een rock nummer.

Conclusie

Die parental advisory sticker is absoluut op z'n plaats, maar doet totaal niets af aan de kwaliteit. Ik ben al jaren fan van P!nk, persoonlijk vind ik dit album een succes. Veel afwisseling, verschillende nummers die passen bij verschillende momenten. Dus ik zou zeggen: Kopen dat album!

Beoordeling van de community

Deze review is 985 keer bekeken en voor beoordeeld
100% :
> De beoordeling van deze review begrijpen.
Zeer Behulpzaam

Commentaar over deze review

  • sidhartha83 gepubliceerd 01-11-2010
    prima review
  • egningel gepubliceerd 04-02-2009
    hey, opzich goed gedaan. ik mis alleen je eigen menig. en je kunt misschien er wat nummers uitlichten inplaats van alle nummers te beschrijven. groetjes Inge
  • mjsmjs gepubliceerd 29-01-2009
    prima hoor
  • Heb je wat aan deze review gehad? Heb je een vraag? Meld je aan met je Ciao account en laat een bericht achter aan de auteur. Aanmelden

De meest populaire soortgelijke producten

Productinformatie : Funhouse (Parental Advisory) [PA] - P!nk

Productbeschrijving fabrikant

Studio Recording - 1 cd(`s) - Label: LaFace - Distributeur: Sony Music/Arvato Services - Released: 27/10/2008 - EAN: 886974069225

Kenmerken

EAN: 886974069225

Ciao

Op Ciao vermeld sinds: 26/07/2011