Review over "American Horror Story Seizoen 3 (Coven) (DVD)"

gepubliceerd 05-02-2017 | Ben80
Lid Sinds : 29-01-2016
Reviews : 258
Leden die jou vertrouwen : 5
Over mij :
Uitstekend
Voordelen Horror, enorm spannend, prima acteerwerk, sterk scenario.
Nadelen Geen.
Uitzonderlijk
Waar voor je geld
Verhaal
Acteerprestaties
Onderwerp
Spanning

"Een seizoen vol met heksen"

American Horror Story Seizoen 3 (Coven) (DVD)

American Horror Story Seizoen 3 (Coven) (DVD)

Specificaties
Genre: drama, Horror, Fantasy
Start: 9 oktober 2013
Einde: 29 januari 2014Minuten: 38-62 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Meerdere talen waaronder Nederlands.
Kleur: Kleur
Land van oorsprong: Verenigde Staten
Bedenker: Ryan Murphy, Brad Falchuk
Productie: 20th Century Fox Television, Ryan Murphy Productions, Brad Falchuk Teley-Vision
Muziek: James S. Levine
Titelsong: Charlie Clouser
Kijkwijzer leeftijd: Vanaf 16 jaar
Hoofdrollen:
Sarah Paulson als Cordelia Foxx
Taissa Farmiga als Zoe Benson
Frances Conroy als Myrtle Snow
Evan Peters als Kyle Spencer
Lily Rabe als Misty Day
Emma Roberts als Madison Montgomery
Denis O'Hare als Spalding
Kathy Bates als Delphine LaLaurie
Jessica Lange als Fiona Goode
American Horror Story: Introductie
American Horror Story debuteerde in de VS op 5 oktober 2011 op FX Networks. Het bijzondere van de serie is eigenlijk dat ieder seizoen een volledig nieuw op zichzelf staand verhaal is. Dus na 1 seizoen is er een horror verhaal afgesloten en bij het volgende seizoen begint weer een nieuw seizoen met nieuwe karakters. Wel is het zo dat een aantal van de hoofdrolspelers toch in meerdere seizoenen te zien zijn, meestal in een andere rol. In elk seizoen staat ook een andere staat in Amerika centraal.
De verhalen zijn vaak zeer persoonlijk, waarbij bijvoorbeeld een doodgewoon gezin iets bovenatuurlijks overkomt of er speelt zich iets engs af in een ziekenhuis.
Seizoen 3
Dit seizoen staat wederom volledig los van voorgaande seizoenen en speelt zich hoofdzakelijk af rondom een heksengenootschap.
De zeventienjarige doodnormale leuke tiener Zoë Benson leidt een gewoon rustig leventje. Maar ze blijkt heel anders te zijn dan normale meisjes, ze komt namelijk door een genetische afwijking terecht in een heksengenootschap. De huidige leidster Fiona Goode maakt zich echter zorgen door de toenemende krachten van de meisjes.
Camerawerk+Montage
De serie speelt zich met name af rondom de heksen. Alles is gericht op de meiden, die speciale krachten hebben. De spanning is voelbaar. Er is enorm veel horror via de camera aanwezig door onverwachte close ups en invalshoeken. De montage heeft zijn werk zeer kundig gedaan. Het is overigens zeer bloedig dit seizoen dus de kijker kan wat verwachten.
Cast
De cast is wederom enorm sterk in seizoen 3, het betreft steengoed acteerwerk met nog meer beroemde Hollywood sterren erin.
Jessica Lange is hier eentje van en ze kruipt nu in een geheel andere rol. Lange is echt een zeer bekende Amerikaanse actrice en men kent haar van veel films. De actrice kan als geen ander een uniek personage neerzetten, ze weet heel goed een bepaalde sfeer te scheppen en in dit geval is dat een zeer angstaanjagende stemming. Ze acteert vol overgave en ik geloof haar als oppperheks dit seizoen.
Daarbij is daar Kathleen Bates. Zij is een geniale Amerikaans actrice. Ze won in 1990 de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol in de film Misery. In het derde seizoen van American Horror Story is ze ook fantastisch. Ze neemt de rol op zich van Marie Delphine LaLaurie beter bekend als Madame LaLaurie. Ze is een bestaand en bekend figuur uit de toenmalige bourgeoisie van Louisiana. Ze was met name berucht als seriemoordenaar van zwarte slaven. Bates weet dit zo goed te vertolken dat ik meerdere malen de rillingen kreeg. Ook geniaal dat er een bestaand figuur in de serie te zien is.
Muziek
Ik vind de achtergrond muziek goed, het zorgde absoluut voor wat extra spanning tijdens het kijken. In combinatie met close up beelden, en fantasy scenes is het echt fantastisch. De muziek zorgde er gewoon voor dat ik meerdere malen geschrokken ben. Het is mysterieus en creepy. Het ene moment hoor ik drum, dan weer piano, dan weer gitaar maar in elke klank zit spanning.
Eindconclusie
American Horror Story seizoen 3 is naar mijn mening echt geniaal. Er spelen veel beroemde actrices in dus alleen dat is al geweldig. Ik heb het over ervaren vrouwen als Angela Bassett en wederom Jessica Lange die nu een andere rol vertolkt dan in seizoen 2. Ik heb daar echt van genoten, het is gewoon leuk om allemaal talenten bij elkaar te zien en het zegt ook wel wat.
De verhaallijn is dit seizoen ook weer heel anders, het gaat over heksen en ik moet bekennen dat het heel spannend was. Juist door het geschiedenis tintje waarin bijvoorbeeld Marie Delphine LaLaurie te zien is. Ze was een prominent figuur in de hogere sociale kringen en een serie moordenaar, eeuwen terug en het is boeiend naar mijn mening dat ze dit verwerkt hebben in het verhaal.
Ik vond de cameratechnieken ook geniaal en geef het derde seizoen dan ook vijf sterren. As je van horror houdt, direct de serie volgen!

Beoordeling van de community

Deze review is 193 keer bekeken en voor beoordeeld
100% :
> De beoordeling van deze review begrijpen.
Uitzonderlijk

Commentaar over deze review

  • bianca101 gepubliceerd 07-02-2017
    Top!
  • Liah gepubliceerd 06-02-2017
    Klinkt interessant ook al ben ik nooit verder gekomen dan een paar afleveringen van seizoen 1..
  • Khloe gepubliceerd 05-02-2017
    Super!
  • Heb je wat aan deze review gehad? Heb je een vraag? Meld je aan met je Ciao account en laat een bericht achter aan de auteur. Aanmelden

De meest populaire soortgelijke producten

Productinformatie : American Horror Story Seizoen 3 (Coven) (DVD)

Productbeschrijving fabrikant

Kenmerken

Produkttyp2: Horror

Produkttyp1: DVD Video

Format: DVD

EAN: 8712626096108

Ciao

Op Ciao vermeld sinds: 28/11/2014